Beeldmerk NTFU Erkend CMYK


Starten voor de afstanden van 85 en 170 km kan vanuit twee plaatsen namelijk Hoofddorp en Uitgeest .
De route van 170 km vanuit Hoofddorp en Uitgeest is uitgezet door de groene zones rond de stad Amsterdam.
De route van 85 km vanuit Uitgeest is uitgezet ten noorden van Amsterdam.
De route van 85 km vanuit Hoofddorp is uitgezet ten zuiden van Amsterdam. 

De GPX-tracks zijn een week voor de tocht te downloaden. Deze worden niet aan de start verstrekt.

170 km
Vanuit Hoofddorp en Uitgeest
Twee stops onderweg

De start in Hoofddorp is op het fort, een geheel gerestaureerde culturele ontmoetingsplek. Na het fort passeren we het Kunstfort Vijfhuizen en het fort aan de Liede gelegen aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer polder gevolgd door fort Penningsveer aan het meertje De Mooie Nel. Prachtige monumenten verscholen in het groen en een bezoek meer dan waard. We volgen via de authentieke Stelling van Amsterdam met een oversteek bij pontje Buitenhuizen. In Uitgeest staat de koffie klaar op de tweede startlocatie namelijk het fort aan den Ham. Na de stop passeren we het fort Marken-Binnen voor de brug over het Kogerpolderkanaal. We passeren het fort bij Krommeniedijk en fort Spijkerboor. Voor Volendam wijken we af van de originele Stellingroute voor een verrassend nieuw traject uitgezet door bosgebieden. Koffie en terras in het idyllische dorpje Ilpendam. Plotseling pakken we de Stellingroute weer op en passeren op afstand onze hoofdstad. In Weesp is in het fort Uitermeer het terras open voor fietsers. Daarna gaan we voor het laatste traject langs het riviertje het Gein en door de bij fietsers zo geliefde polder De Ronde Hoep richting Uithoorn, De Kwakel, Aalsmeer naar het gastvrije fort van Hoofddorp.

85 km Zuid
Vanuit Hoofddorp
Een stop onderweg

De start in Hoofddorp is op het fort, een geheel gerestaureerde culturele ontmoetingsplek. We verlaten al snel de Stellingroute voor de Houtrakpolder onder de rook van Amsterdam. In Badhoevedorp steken we het water over naar het nieuw aangelegde fietspad over de A9 en bereiken dan Schiphol Oost in de Gemeente Haarlemmermeer. Via het Amsterdamse Bos en bereiken we Gemeente Weesp waar we Stelling van Amsterdam weer oppikken. In het fort Uitermeer is het terras open voor fietsers. Daarna gaan we voor het laatste traject langs het riviertje het Gein en door de bij fietsers zo geliefde polder De Ronde Hoep richting Uithoorn, De Kwakel, Aalsmeer en een gastvrije fort van Hoofddorp.

85 km Noord
Vanuit Uitgeest
Een stop onderweg

De start in Uitgeest is bij het fort aan den Ham. Een prachtig onderhouden fort met zeer actieve vrijwilligers die de deelnemers graag alles over de geschiedenis vertellen. We rijden samen op met de deelnemers aan de 170 km afstand We passeren het fort bij Krommeniedijk en fort Spijkerboor.Voor Volendam wijken we af van de originele Stellingroute voor een verrassend nieuw traject uitgezet door bosgebieden. Koffie en terras in het idyllische dorpje Ilpendam. Daarna passeren we het laatste fort bij Veldhuis met haar kruitkamer alvorens terug te keren naar de finishplek in Uitgeest.

 

 

 

 ­